Naast dat Le Marche beschikt over een zeer rijke historie op cultureel gebied, is het ook voor outdoor activiteiten een waar paradijs! Kortom, voor elk wat wils.

Wandeltochten
Aan wandel- en fietsmogelijkheden is er geen gebrek; van rustige tochten tot de meer extreme varianten voor de “diehards”.
Tussen Rimini en Ascoli liggen 40 officiële wandeltochten, van 45 minuten tot meer dan 6 uur.
Er zijn vlakke tochten om heerlijk rustig te wandelen langs de stranden of door de heuvels. Of u gaat voor meer uitdaging naar de ruigere gebieden, waar u kunt klauteren door bergkloven met te overbruggen hoogteverschillen van wel 1000 meter en waarvan de toppen zelfs uitkomen boven de 2000 meter!

Maar buiten al die mooie wandeltochten is het ook al een genot om bijvoorbeeld rustig over de heuvelruggen te fietsen en een bezoekje te brengen aan alle dorpjes die u op deze route tegenkomt. Of fiets eens richting de kust en dan vervolgens langs de boulevards waar u een tussenstop kunt maken voor een heerlijke cappuccino en/of lunch.
Tip: combineer uw fietstocht eens met lesje ‘suppen’. In Senigallia kunt u namelijk aan de boulevard een SUP-plank huren en er natuurlijk ook les in krijgen.

Fietstochten
Bent u meer van het mountainbiken? Ook daarvoor zijn er in onze provincie Ancona 14 prachtige tochten uitgezet. Daarvoor zijn goedverzorgde routekaartjes met uitgebreide omschrijvingen aanwezig. Geen mountainbike ‘ingepakt’? Ook dat levert geen belemmering op, want indien nodig kunt u in het centrum van Corinaldo (op loopafstand van onze B&B dus!) een kwaliteitsfiets huren bij Fango. Dit is een fietsspeciaalzaak waar u prachtige mountainbikes met elektrische ondersteuning kunt huren.

Grotten van Frasassi
In de zomer kan de temperatuur hier oplopen tot tropische waarden en wanneer u echt even aan de warmte wilt ontsnappen dan kunt u behalve een frisse duik nemen in ons zwembad of de zee, ook kiezen voor een bezoek aan de grotten van Frasassi (“een prachtig sprookje, geschreven door het water”)
Het is echt een bezoekje meer dan waard én bijna het gehele jaar geopend. Daarmee is het ook prima geschikt als uitstapje voor een iets minder mooie dag.
De grotten liggen in de gemeente Genga (AN) in het hart van ‘il parco Naturale della Gola della Rossa e di Frasassi’. Laat u verwonderen door dit fabelachtige toneel van stalactieten en stalagmieten met kristalheldere meertjes en min of meer doorschijnende naalden.
Ook qua intensiteit van een bezoek aan de grotten zijn er meerdere mogelijkheden waardoor het een geschikte activiteit is voor zowel jong als oud. Wij kunnen u tijdens uw verblijf bij onze B&B nog meer informatie verschaffen over de mogelijkheden.

Back to top