De parels van Le Marche

een reis door het hart van Italië

Welkom in Le Marche, een van de best bewaarde geheimen van Italië. Deze regio, gelegen aan de oostelijke kant van het land, tussen de Adriatische Zee en de Apennijnen, biedt een rijke mix van cultuur, geschiedenis, en natuur. Vanuit onze charmante B&B in Corinaldo nodigen we u uit om enkele van de meest adembenemende bezienswaardigheden te ontdekken. In deze blog nemen we u mee op een onvergetelijke reis naar het Parco Nazionale dei Monti Sibillini en de historische stad Ascoli Piceno.

De route van Corinaldo naar Parco Nazionale dei Monti Sibillini

Het Parco Nazionale dei Monti Sibillini is een van de meest spectaculaire natuurgebieden van Italië. Vanuit onze B&B in Corinaldo is het park gemakkelijk bereikbaar met de auto, en de rit zelf is al een avontuur. Hier is een stapsgewijze routebeschrijving.

  1. Vertrek vanuit Corinaldo: Begin uw reis door richting het zuiden te rijden op de SP12, een schilderachtige route die u door het glooiende landschap van Le Marche voert.
  2. Richting Jesi: Volg de borden naar Jesi en neem de SS76, een snelle weg die u richting het binnenland brengt.
  3. Afslag naar Tolentino: Neem de afslag naar Tolentino en volg de SP78. Deze weg leidt u door charmante dorpjes en biedt adembenemende uitzichten op de omliggende heuvels.
  4. Bereik het park: Volg de borden naar Parco Nazionale dei Monti Sibillini. U zult het park binnenrijden via de noordelijke ingang, waar de natuur u meteen omarmt met haar ongerepte schoonheid.

De totale rit duurt ongeveer twee uur, afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de stops die u onderweg maakt om te genieten van het uitzicht en misschien een heerlijke espresso.

Een dag in het Parco Nazionale dei Monti Sibillini

Het Parco Nazionale dei Monti Sibillini is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Dit nationale park beslaat een gebied van meer dan 70.000 hectare en biedt een rijke biodiversiteit, van majestueuze bergen tot bloemrijke weiden en diepe kloven.

Wandelen en trekking

Een van de beste manieren om het park te verkennen is te voet. Er zijn talloze wandelpaden, variërend van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende trekkings. Een populaire route is de wandeling naar de Piani di Castelluccio, een hoogvlakte die beroemd is om haar kleurrijke bloemenvelden in de lente en zomer. Vergeet niet uw camera mee te nemen, want de uitzichten zijn simpelweg spectaculair.

Flora en fauna

Het park is de thuisbasis van een verscheidenheid aan flora en fauna. U kunt hier wilde orchideeën, edelweiss en zelfs de zeldzame Apennijnse wolf tegenkomen. Voor vogelliefhebbers is het park een waar paradijs, met soorten zoals de steenarend en de vale gier.

Historische bezienswaardigheden

Naast de natuurlijke schoonheid, herbergt het park ook historische en culturele schatten. Bezoek de middeleeuwse abdij van San Eutizio of de charmante dorpjes Visso en Norcia, die elk hun eigen unieke karakter en historie hebben.

Ascoli Piceno: Dé parel van Le Marche

Na een dag vol natuuravonturen in het Parco Nazionale dei Monti Sibillini, kunt u uw reis voortzetten naar Ascoli Piceno, een stad die vaak wordt omschreven als een van de mooiste van Italië. Slechts een korte rit van het park, is deze historische stad de perfecte aanvulling op uw dagtrip.

Piazza del Popolo

Het hart van Ascoli Piceno is het Piazza del Popolo, een van de meest elegante pleinen van Italië. Omringd door prachtige renaissancegebouwen, is dit plein de ideale plek om te ontspannen met een aperitivo en te genieten van de levendige sfeer.

Caffè Meletti

Dit historische café is een must-visit. Gelegen aan het Piazza del Popolo, serveert Caffè Meletti al sinds 1907 heerlijke koffie en lokale lekkernijen. Probeer de beroemde anisette, een lokale likeur die hier wordt gemaakt.

Historische bezienswaardigheden

Ascoli Piceno staat vol met historische schatten, waaronder de indrukwekkende kathedraal van Sant’Emidio en de romaanse kerk van San Francesco. Maak een wandeling door de smalle straatjes en ontdek de vele torens en pleinen die deze stad zo bijzonder maken.

Combinatie van cultuur en natuur

Wat Ascoli Piceno echt speciaal maakt, is de combinatie van culturele rijkdom en nabijheid tot de natuur. Na een ochtendwandeling in het Parco Nazionale dei Monti Sibillini kunt u de middag doorbrengen met het verkennen van de stad, genietend van de perfecte mix van cultuur, geschiedenis, en Italiaanse charme.

Plan uw bezoek

Een bezoek aan het Parco Nazionale dei Monti Sibillini en Ascoli Piceno vanuit onze B&B in Corinaldo is een ervaring die u niet mag missen. Of u nu een fervente wandelaar bent, een natuurliefhebber, of iemand die gewoon wil genieten van de schoonheid en cultuur van Italië, deze uitstap biedt voor ieder wat wils.

Onze B&B biedt de perfecte uitvalsbasis voor uw avonturen in Le Marche. Na een dag vol ontdekkingen kunt u terugkeren naar de rust en comfort van uw kamer, genieten van een hapje en een drankje op ons terras met een spectaculaire view, en plannen maken voor de volgende dag.

Boek uw verblijf vandaag nog en laat ons u helpen uw perfecte Italiaanse vakantie te plannen. Le Marche wacht op u met haar ongerepte natuur, rijke geschiedenis, en warme gastvrijheid.

Tot snel in Corinaldo!

Kerk Maria Goretti
Corinaldo bloemenwand

Reageer

Your email address will not be published.*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top